detector.media
22.06.2019 20:00
У Telegram з`явився бот, який агрегує усі «злиті» паролі до електронних пошт
У Telegram з`явився бот, який агрегує усі «злиті» паролі до електронних пошт
Достатньо ввести email-адресу, а бот надішле відомі від неї паролі.

Про це повідомляє російське видання TJournal.

Бот має назву MailSearchBot. З його допомогою можна перевірити, чи була ваша email-адреса в одній з баз даних, які «злили» в мережу.

У розмові з TJ творець бота Батиржан Тютєєв розповів, що на даний момент в базі бота знаходиться близько 9 мільярдів записів у зв'язці логін-пароль, а ще більше 3 мільярдів чекають своєї черги для завантаження. За його словами, бот «зібраний на коліні» і запущений на домашньому комп'ютері.

Також розробник розповів, що частину даних для бота йому надали такі ж фахівці в області інформаційної безпеки, як і він, але з умовою, що він не буде монетизувати цю інформацію.

Тютеев зазначив, що кожну годину ботом користуються близько 10 тисяч унікальних користувачів.

Крім MailSearchBot, він розробив бота, який показує за номером телефону сторінку абонента у Facebook. З його допомогою можна перевірити свої налаштування приватності або дізнатися власника телефонного номера.

Розробник пояснив, що створив ці сервіси, щоб привернути увагу до проблеми персональних даних. 

«Справа в тому, що у нас в Казахстані дуже багато інтернет-сервісів, через які можна зробити практично все, що завгодно. І так, це класно, це зручно. Але компанії, яким ви довіряєте свої персональні дані і які зобов'язані їх захищати на практиці, ставляться до них халатно», - зазначив Тютєєв.

Нагадаємо, раніше у Telegram з’явився MediaMonitoringBot, який моніторить згадки в українських інтернет-виданнях. Він повідомляє користувача про згадки в медіа не пізніше, ніж за п'ять хвилин після появи матеріалу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY