detector.media
21.06.2019 19:30
До КС звернувся 51 нардеп із вимогою визнати закон про мову неконституційним
До КС звернувся 51 нардеп із вимогою визнати закон про мову неконституційним
Серед нардепів-підписантів - Нестор Шуфрич, Євгеній Мураєв, Наталія Королевська, брати Добкіни, Тетяна Бахтєєва, Вадим Новинський, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Сергій Ківалов тощо.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

На думку підписантів, закон про українську мову начебто порушує конституційне право громадян на використання рідної мови, створює атмосферу нетерпимості до мовного різноманіття у багатонаціональній Україні.

Нардепи також заявили, що була порушена процедура розгляду законопроекту про мову, зокрема, зафіксовані факти неперсонального голосування депутатів.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав цей закон. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 20 травня відмовилася розглядатизакон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на засіданні, яке ініціювала Російська Федерація.

22 травня стало відоммо, що Венеціанська комісія отримала звернення з проханням проаналізувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY