detector.media
20.06.2019 17:42
Одеський кінофестиваль оголосив Міжнародну конкурсну програму
Одеський кінофестиваль оголосив Міжнародну конкурсну програму
До Міжнародної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) увійшли 12 фільмів, з них один український.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ. 

За словами орагінзаторів, на участь у конкурсних програмах 10-го ОМКФ було подано 1110 фільмів.

До Міжнародної конкурсної програми селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 18 країн (враховуючи країни копродукції): України, Колумбії, Аргентини, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Уругваю, Литви, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Італії, Албанії, Китаю, Люксембургу, Бельгії, Ізраїлю, Франції та Грузії. 

До Міжнародного конкурсу увійшли: 

1.  «А потім ми танцювали» (Леван Акін / Грузія, Швеція)

Художня драма про життя молодого танцівника Національного грузинського ансамблю Мераба, який радикально змінюється, коли закохується у свого амбіційного суперника.

2.  «Додому» (Наріман Алієв / Україна)

За сюжетом, Мустафа, який втратив старшого сина під час військових дій на Сході України, вирішує поховати його на батьківщині у Криму. Разом зі своїм молодшим сином вони вирушають у подорож, що глибоко позначиться на їхніх стосунках.

Як писав «Детектор медіа», дебютний фільм «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва було показано на конкурсній програмі «Особливий погляд» цьогорічного Каннського кінофестивалю. 

3.  «Монос» (Алехандро Ландес / Колумбія, Аргентина, Нідерланди, Уругвай, Німеччина, Данія, Швеція)

Фільм розповідає про вісімку озброєних дітей, які наглядають за заручницею та дійною коровою. Режисер Алехандро Ландес розглядає хаос і туман війни з унікальної перспективи підліткового віку.

4.  «Королева сердець» (Май Ель-Тухі / Данія, Швеція)

Стрічка показує щасливу жінку, у якої все склалося в житті і з сім’єю, і з кар’єрою. Але все може зруйнувати поява чоловікового сина від першого шлюбу. Адже тут втручається любов жінки – не материнська.

5.  «Тут був Саша» (Ернестас Янкаускас / Литва, Фінляндія)

Стрічка відкриває перед глядачем історію бездітної пари, яка вирішує усиновити шестирічну дівчинку, однак їм пропонують хлопчика-бунтівника Сашу. Подружжя погоджується взяти на один день хлопчика, доки помилку не виправлять. І це рішення назавжди змінить життя трьох людей.

6.  «Тель-Авів у вогні» (Самеха Зоабі / Люксембург, Франція, Ізраїль, Бельгія)

У центрі сюжету - недосвідчений палестинський молодик, який став сценаристом популярного серіалу. Після випадкової зустрічі з ізраїльським солдатом він починає стрімко підніматися кар’єрними сходинками.

7.  «Чоловік, який купив Місяць» (Паоло Дзукка / Італія, Аргентина, Албанія)

Фільм показує сардинського рибалку, який заради коханої жінки готовий на все – навіть пообіцяти Місяць. А чоловіки Сардинії завжди дотримуються обіцянок.

8.  «Сувенір» (Джоанна Гоґґ / Велика Британія)

Стрічка розповідає про молоду студентку-кінематографістку Джулію, у якої зав’язуються стосунки із харизматичним, але ненадійним чоловіком Ентоні. Ця близкість стає причиною ворожнечі між донькою та мамою, яка проти таких стосунків.

9.  «Шлях згоди» (Луо Ханьсіна / Китай)

Комедія розповідає про хлопця, який повертається до Китаю після навчання за кордоном і спільно з двома друзями розпочинає колекторський бізнес.

10.  «Сиротинець»  (Шаxрбана Садат / Данія, Німеччина, Франція, Люксембург, Афганістан, Катар)

Історія про підлітка Кодрата, який спекулює квитками до кінотеатру, допоки його не запроторює до притулку радянська міліція наприкінці 1980-х.

11.  «На посту!» (Кантена Дюпйо / Франція)

За сюжетом, після того, як Фюґен знаходить труп на ґанку свого будинку, він усе робить правильно і одразу ж звертається до поліції . Але тепер йому доведеться провести усю ніч у відділку — на нього чекає жорсткий і дуже дивний допит за участі начальника поліції Бюрона.

12.  «Ініціали С.Ґ.»  (Ранія Аттьє та Даніел Ґарсія / Аргентина, США, Ліван)

Фільм розповідає про аргентинця Серхіо Ґарсеса. Йому вже за п’ятдесят, але він досі думає що тридцять п’ять. Він живе в Буенос-Айресі, безбожно пиячить і курить траву. Друзі називають його Французиком — замолоду він записав альбом іспаномовних каверів на пісні Сержа Ґенсбура і зрештою повірив у власну французськість. Серхіо зводить кінці з кінцями завдяки випадковим ролям деінде, здебільшого статистів на зйомках у різних частинах міста. Але його щира пристрасть і мрія — бути актором, справжнім митцем.

Нагадаємо, цього року Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 12-20 липня 2019 року. За новинами та подіями фестивалю стежте на «Детектор медіа» за тегом ОМКФ

Фото: прес-служба ОМКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY