detector.media
20.06.2019 10:03
Помер черкаський активіст і журналіст Вадим Комаров, на якого було скоєно напад
Помер черкаський активіст і журналіст Вадим Комаров, на якого було скоєно напад
У ніч на 20 червня помер черкаський активіст, журналіст, відеоблогер Вадим Комаров, якого 4 травня жорстоко побили, після чого він 46 днів перебував у комі й так і не прийшов до тями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Валерій Макеєв.

«46 днів його тіло боролось за життя у цьому світі та душа таки обрала Царство Небесне і Вічний спокій. Щирі співчуття рідним та близьким та всім, хто згадує Вадима добрим словом. Вбивць та замовників вбивства не знайдено і не покарано», - написав Макеєв.

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк висловила співчуття рідним Вадима Комарова і закликала правоохоронців оперативно розслідувати злочин: «Вимагаємо від поліції оперативного розслідування і встановлення винних у злочині. Президент Зеленський, коли буде відновлено міжвідомчу робочу групу з безпеки журналітської діяльності?»

Оксана Романюк нагадала, що також у Харкові перебуває ще один важко побитий журналіст Вадим Макарюк: «Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття. Загалом за пять місяців цього року ІМІ зафіксував 99 порушень свободи слова. Основна категорія - саме фізична агресія щодо журналістів...».

Як писав «Детектор медіа», 4 травня о 9:30 черкаські патрульні отримали повідомлення, що в центрі міста виявлено чоловіка з травмою голови. Ним виявився місцевий журналіст і відеоблогер Вадим Комаров. Його відвезли до лікарні та прооперували, журналіст знаходився в комі.

Голова громадської ради при Черкаській облдержадміністрації Олег Скалько написав у Facebook, що Комарову «нанесли три удари по голові тупим металевим предметом».

Черкаські ЗМІ зазначають, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. В 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження за фактом нападу на черкаського журналіста Вадима Комарова зі статті «Умисне тяжке тілесне ушкодження» на статтю «Замах на умисне вбивство».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY