detector.media
19.06.2019 17:50
Суд перегляне запобіжний захід підозрюваному в побитті Вадима Макарюка
Суд перегляне запобіжний захід підозрюваному в побитті Вадима Макарюка
Харківський апеляційний суд 24 червня перегляне міру запобіжного заходу Сергію Козлюку, підозрюваному в побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Розгляд апеляційних скарг призначено на 15:45.

Про це повідомляється на сайті Судової влади.

Зазначається, що суд розгляне апеляції прокурора і підозрюваного, подані на ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжного заходу.

Головуючий у справі – суддя Олена Кружиліна, судді колегії – Вікторія Яковлева та Валерій Бездітко.

Як писав ДМ, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомив, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» оголосили підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

12 червня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

14 червня поліція відзвітувала, що браслет на підозрюваного одягли, до цього за Козлюком наглядав дільничий.

Фото з Facebook-сторінки Вадима Макарюка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY