detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
19.06.2019 11:10
Прямий канал і 5 канал спростували інформацію про можливий продаж соратнику Медведчука
Прямий канал і 5 канал спростували інформацію про можливий продаж соратнику Медведчука
«Наш» відкинув чутки про переформатування телеканалу.

Власник Прямого каналу Володимир Макеєнко спростував інформацію про можливий продаж телеканалу соратнику Віктора Медведчука – Тарасу Козаку. Про це повідомляється на сайті Прямого.

Зокрема, він наголосив, що нікому не продасть Прямий канал. Пан Макеєнко вважає появу відповідної інформації – «спланованою провокацією, пов’язаною з активними політичними процесами в Україні».

«Хочу заспокоїти працівників телеканалу і розчарувати опонентів. Телеканал встиг завоювати довіру глядача та відстоює розвиток демократичних процесів в країні. Тому навіть мови не може бути про продаж телеканалу. Навпаки, в умовах загрози інформаційній безпеці я готовий розглянути питання купівлі таких каналів, як "112" та ZiK», – заявив він.

Керівник 5 каналу Володимир Мжельський, своєю чергою, також спростував чутки про продаж телеканалу.

«Прислали мені щойно повідомлення, що Порошенко продає "5 канал". Друзі мої – брехня. Реально брехня. Хто таке тільки не придумає між одними і другими виборами. Ну, а щодо кількості каналів Порошенка, то просто слідкуйте за новинами. Хтозна, може скоро в Порошенка їх стане більше», – сказав він у відео, опублікованому на його Facebook-сторінці.

Крім того, у коментарі «Детектору медіа» керівник каналу «Наш» Тигран Мартиросян відкинув чутки про переформатування телеканалу та про його перейменування. За його словами, ведучого Савіка Шустера також поки не планують запорошувати вести програму.

«Наразі про переформатування каналу «Наш» мова не йде. Повідомлення в ЗМІ я теж читав, нічого про це я вам сказати не можу. Найближчим часом ми, звичайно, дечим здивуємо нашого телеглядача, приємно здивуємо, але мова не про переформатування каналу або зміну назви», – уточнив він.

Зазначимо, що низка ЗМІ (здебільшого з посиланням на видання «Апостроф») оприлюднили інформацію, що Тарас Козак найближчим часом нібито планує купити два телеканали. Повідомлявся, що вже досягнуті домовленості з Петром Порошенком, «але з урахуванням збереження 25% квоти екс-президента і його оточення, а також представництва його політичної сили в ефірах».  

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука - Тарас Козак. Через це низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK заявили на своїх сторінках у Facebook про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Також на каналі закривають свої програми Сергій РахманінОстап Дроздов та Вахтанг Кіпіані. 16 чеврня Наталя Влащенко повідомила, що залишається працювати генеральною продюсеркою телеканалу ZIK. 17 червня Тетяна Даниленко оголосила про свій останній ефір на каналі ZIK.
18 червня стало відомо, що генеральною директоркою телеканалу ZIK після зміни власника стала керівниця «Інтер медіа продакшн» Наталія Вітрук, її заступником буде Данило Нікуленко, який до цього обіймав посаду шеф-редактора медіа-холдингу ZIK. Шеф-редакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та ексшеф-редакторка ток-шоу на «Прямому» Дарія Гордійко.

Фото: Цензор.нет 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY