detector.media
18.06.2019 18:26
UATV запустив цикл сюжетів про листи з фронту Другої світової, які нарешті знайшли адресатів
UATV запустив цикл сюжетів про листи з фронту Другої світової, які нарешті знайшли адресатів
Київські музейники вирішили доправити адресатам листи, які були написані кілька десятиліть тому, але так і не дійшли під час війни. До ініціативи долучився також телеканал іномовлення UATV.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Зазначається, що епістолярна колекція зі 1200 листів з 1942 року зберігалася у музейному фонді Відня. До України вона повернулася в 2010 році.

«Спершу планували з’їздити з науковицею Світланою Даценко лише до одного адресата, зробити один сюжет. Але так захопилися, що замість одного передали три листи: два у Кривому Розі й один у Черкасах. Зрозуміли, що сама історія епістолярної колекції заслуговує окремої уваги. Так народився цикл», – розповіла його авторка, журналістка UATV Любов Задорожна.

Знімальна група каналу зустрічалася з нащадками тих, кому ці листи були адресовані.

«Ці люди у доволі поважному віці. І раптом звісточка з 1941-го. Казали, що, читаючи рядки з фронту додому, відчували, ніби живий батько сидить поруч із ними. Практично кожен лист починається словами: "В первых строках спешу сообщить, что пока жив и здоров, чего и вам желаю…". Вочевидь, солдати не передбачали затяжної війни. У 1941-му думали, що ось-ось все закінчиться. Писали багато про побутові речі: переживали за город, ремонти, односельців. Питали, як там діти, просили передавати вітання. Були й дуже щирі рядки: зізнання в коханні, на які вдома не вистачало часу чи сміливості», - зазначила журналістка.

Цикл сюжетів «Лист із минулого» виходитиме з 18 по 22 червня у випусках новин російською та англійською мовами.

Раніше повідомлялось, що UATV запускає оновлену версію програми «Зроблено в Україні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY