detector.media
18.06.2019 13:20
«Народний фронт» вимагає скликати РНБО через купівлю каналу ZIK
«Народний фронт» вимагає скликати РНБО через купівлю каналу ZIK
Фракція «Народний фронт» закликала Президента України Володимира Зеленського невідкладного скликати засідання Ради національної безпеки і оборони України для розгляду питання щодо загроз інформаційній безпеці в зв’язку зі зміною власника телеканалу ZIK.

Про це 18 червня заявив голова фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради парламенту в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«ZIK – третій телеканал у руках російської п'ятої колони. І ми маємо усвідомлювати, що завтра або післязавтра таких каналів ставатиме ще більше, якщо відповідальні державні сили не намагатимуться протистояти інформаційній окупації», – наголосив він.

Водночас народний депутат висловив повагу до рішення журналістів звільнитися з телеканалу після зміни власника.

«"Народний фронт" вимагає чіткої реакції та плану дій для недопущення московського реваншу в Україні», – підкреслив пан Бурбак.

Народний депутат Юрій Павленко, своєю чергою, заявив, що вважає заклики до бойкоту телеканалу ZIK «спробою обмежити свободу слова в Україні».

«Останні заяви кандидатів із передвиборчого списку "Слуги народу" викликають велике занепокоєння за майбутнє свободи слова в Україні (йдеться про заклик генпродюсера каналу "1+1" Олександра Ткаченка до бойкоту телеканалу ZIK, – ДМ). У "кращому" випадку — це специфічний прояв журналістських ревнощів та намагання у такий спосіб нашкодити серйозному конкуренту. У гіршому — сформована позиція політика, який прагне обмежити свободу слова та унеможливити діяльність ЗМІ, яке йому не подобається», - – зазначив він.

Як писав «Детектор медіа», спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив занепокоєння через купівлю українських телеканалів «представниками проросійських сил».
Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука - Тарас Козак. Через це низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK заявили на своїх сторінках у Facebook про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Також на каналі закривають свої програми Сергій РахманінОстап Дроздов та Вахтанг Кіпіані. 17 червня Тетяна Даниленко оголосила про свій останній ефір на каналі ZIK.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY