detector.media
18.06.2019 11:23
CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси
CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси
Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав Президента України Володимира Зеленського зробити пріоритетною свободу преси в Україні.

Про це йдеться в зверненні, за підписом виконавчого директора організації Джоеля Саймона.

«Ми закликаємо зробити пріоритетною і сприяти свободі преси. Останніми роками низка українських журналістів зіткнулися з репресіями за свою діяльність, що свідчить про погіршення свободи преси в країні», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у CPJ заявили, що після вбивства журналіста Павла Шеремета (20 липня 2016 року) неодноразово закликали українську владу провести ретельне і незалежне розслідування, притягнути винних, у тому числі організаторів, до відповідальності.

У Комітеті також висловили стурбованість та попросили Володимира Зеленського сприяти звільненню журналіста Станіслава Асєєва, якого бойовики вже понад два роки утримують у полоні. У зверненні наголошується, що організація продовжує працювати над звільненням Романа Сущенка, який перебуває в російській в'язниці з вересня 2016 року, та закликає президента України докласти зусиль для забезпечення його свободи.

Крім того, Комітет захисту журналістів вимагає негайно звільнити керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, у травні Конгрес Європейської федерації журналістів схвалив спеціальну заяву щодо солідарності із українськими журналістами, які зазнали фізичних атак, а також – закликав українську владу розслідувати ці напади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY