detector.media
16.06.2019 13:49
Трамп назвав «зрадою» статтю The New York Times про активізацію кібератак США на Росію
Трамп назвав «зрадою» статтю The New York Times про активізацію кібератак США на Росію
Газета The New York Times опублікувала статтю про те, що Сполучені Штати Америки начебто активізували кібератаки на комп'ютерні системи, що відповідають за енергозабезпечення Росії. Президент США назвав матеріал «зрадою» і «неправдою».

Про це пише «Радіо Свобода».

«Це віртуальний акт зради з боку колись великої газети, яка відчайдушно потребує… будь-якого матеріалу, навіть якщо він шкідливий для нашої країни. А крім того, це неправда», – написав Дональд Трамп на своїй сторінці у Twitter.

Газета The New York Times із посиланням на колишніх і чинних чиновників Білого дому 15 червня повідомила, що адміністрація США начебто активізувала спроби впровадити шкідливі програми в комп'ютерні системи, що відповідають за енергозабезпечення Росії.

За словами журналістів, країни вже давно ціляться в енергетичні системи одна одної. Такі кібератаки, за даними видання, проводяться ще з 2012 року, але останнім часом вони стали активнішими та агресивнішими.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп звинуватив журналістів у своєму низькому рейтингу. Також після критичної колонки на свою адресу президент США назвав видання The New York Times «ворогом народу» та сказав, що воно «має на колінах просити пробачення».

Видання Washington Post почало збирати неправдиві заяви політика у спеціальній базі даних упродовж перших ста днів, які провів Дональд Трамп на посту президента. За весь час існування такого проекту з перевірки фактів назбиралось 10111 неправдивих тез.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY