detector.media
14.06.2019 17:23
У Мексиці вбили журналістку, яка писала про організовану злочинність
У Мексиці вбили журналістку, яка писала про організовану злочинність
У Мексиці 11 червня вбили журналістку Норму Сарабію, яка писала про організовану злочинність в штаті Табаско, а 12 червня викрали журналіста та директора порталу Noticias Маркоса Міранда Когка.

Про це повідомляється на сайті Центра розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP).

За інформацією Mexico News Daily, Норма Сарабія висвітлювала злочини і насильство, зокрема пов'язані з організованою злочинністю та розкраданням палива в регіоні Уімангільо. Вона стала шостим журналістом, убитим в Мексиці в 2019 році.   

Водночас місцева газета Tabasco Hoy, у якій працювала журналістка, повідомила, що її застрелили в мексиканському місті Уімангільо двоє озброєних чоловіків на мотоциклі. Деякі місцеві ЗМІ уточнили, що стрільці називали її по імені, перш ніж вбити.

Державний прокурор Табаско, своєю чергою, негайно розпочав розслідування і наказав ужити заходів для захисту родини загиблої журналістки.

Крім того, у поліції повідомили, що в Боса-дель-Ріо, на наступний день після вбивства пані Сарабії, був викрадений Маркос Міранда Когко. Згідно з повідомленням, викрадачі чекали в двох фургонах і викрали журналіста 12 червня біля його дому.

Комітет захисту журналістів закликав владу країни негайно і прозоро розслідувати вбивство Норми Сарабії і викрадення Маркоса Міранди.

Нагадаємо, 9 лютого 2019 року в штаті Тобаско, що в Мексиці, невідомі напали на місцевого радіоведучого Ісуса Еухеніо Рамоса. Від отриманих вогнепальних поранень він помер у лікарні.

Фото: Іpasala

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY