detector.media
13.06.2019 20:41
Побиття Макарюка: підозрюваний заявив, що скаржився на бездіяльність поліції під час сутичок 7 червня
Побиття Макарюка: підозрюваний заявив, що скаржився на бездіяльність поліції під час сутичок 7 червня
Підозрюваний у справі про побиття телеоператора Вадима Макарюка - Сергій Козлюк - заявив, що начебто скаржився на бездіяльність правоохоронців під час сутичок на ринку «Барабашово» 7 червня.

Про це повідомляє харківське видання «МедіаПорт».

«Я був у Московському райвідділі, робив заяву безпосередньо за тими заворушеннями, які відбувалися, писав скарги на бездіяльність Національної поліції. Хтось їх розглянув?» - заявив Козлюк 12 червня журналістам.

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області на запит журналістів 13 червня повідомили, що не отримували такого звернення.

«Щодо інформації про написання підозрюваним заяви до Московського відділу поліції про бездіяльність працівників поліції під час сутичок на ТЦ "Барабашово" повідомляємо, що на даний час таке звернення до вказаного підрозділу не надходило. Якщо така заява надійде, ми обов’язково про це повідомимо», - йдеться в повідомленні.

На питання, чи встановила поліція інших осіб, ймовірно причетних до побиття Вадима Макарюка, у відділі комунікації не відповіли, посилаючись на таємницю слідства.

«Слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх учасників даної події, тривають», - зазначили у поліції. 

Нагадаємо, 12 червня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

Як писав ДМ, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомив, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» оголосили підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. 

Фото: Павло Федосенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY