detector.media
13.06.2019 10:26
Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в нападі на Вадима Макарюка в Харкові
Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в нападі на Вадима Макарюка в Харкові
Київський районний суд Харкова 12 червня обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в перешкоджанні професійній діяльності та побитті оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Харківської області.

Підозрюваного відправили під домашній арешт строком до 10 серпня із застосуванням електронного засобу контролю.

Як повідомляє Depo.Харків, ім’я підозрюваного – Сергій Козлюк. У ході судового засідання він розповів, що під час подій на території ринку ТЦ «Барабашово» скоїв постріл зі стартового пістолета. Підозрюваний також додав, що не є членом громадських організацій.

Нагадаємо, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між підприємцями і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

11 червня в Харкові слідчі в рамках кримінального провадження про побиття оператора служби новин «Вісті» оголосили підозру. Слідство оголосило йому про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. 

Фото: Павло Федосенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY