detector.media
12.06.2019 15:00
У Москві затримали понад 400 осіб під час маршу на підтримку Івана Голунова, серед них журналісти (ОНОВЛЕНО)
У Москві затримали понад 400 осіб під час маршу на підтримку Івана Голунова, серед них журналісти (ОНОВЛЕНО)
У Москві 12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 400 осіб, серед яких журналісти.

Про це повідомляє «Медуза».

Зазначається, що учасники маршу вимагають покарати винних у кримінальній справі щодо Івана Голунова та інших випадках подібного кримінального переслідування. Однак організаторам акції не вдалося домовитися з мерією (згідно із законом РФ, будь-які зібрання, демонстрації, мітинги та ін. мають буть узгоджені з органами виконавчої влади).

У ході маршу затримали низки працівників медіа та активістів, а саме:

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляє, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці. Захист журналіста Івана Голунова збирається подати скаргу до Європейського суду з прав людини на дії слідства після його затримання.

10 червня в Росії видання «Ведомости», «Комерсант» і РБК на знак підтримки журналіста-розслідувача «Медузи» Івана Голунова вперше вийдуть з однаковою обкладинкою.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

Фото: ОВД-Інфо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY