detector.media
12.06.2019 11:50
Арлем Дезір закликав українську владу ретельно розслідувати напад на Вадима Макарюка
Арлем Дезір закликав українську владу ретельно розслідувати напад на Вадима Макарюка
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив побиття оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка в Харкові та закликав українську владу ретельно розслідувати цей напад.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Я засуджую напад і побиття Вадима Макарюка і закликаю владу докласти максимум зусиль, щоб негайно притягнути до відповідальності винуватців цього нападу», – наголосив представник ОБСЄ.

Він додав, що «напади та атаки на журналістів є неприпустимими».

Нагадаємо, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між підприємцями і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі в рамках кримінального провадження про побиття Вадима Макарюка оголосили підозру. Підозрюваному 12 червня мають обрати запобіжний захід.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY