detector.media
11.06.2019 19:32
Суд відклав розгляд справи блогера Мемедемінова, його місце перебування невідоме - адвокат
Суд відклав розгляд справи блогера Мемедемінова, його місце перебування невідоме - адвокат
Блогера Нарімана Мемедемінова мали етапувати із СІЗО Сімферополя до Ростова-на-Дону, де суд буде розглядати його справу по суті. Проте його не привезли, розгляд справи відклали, адвокат не знає місця перебування підзахисного.

Про це 10 червня повідомив виданню «Крим.Реалії» адвокат блогера Едем Семедляєв.

«Сьогодні (10 червня - ред.) мав розпочатися розгляд справи Нарімана, однак нам повідомили, що його не доставили із Сімферополя. Його місце перебування наразі невідоме. Також невідомо, на яке число перенесли судове засідання. Очікуємо дзвінка секретаря суду», - зазначив захисник.

29 травня Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону ухвалив розпочати розгляд по суті справи кримськотатарського громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова з 10 червня.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

29 березня 2019 року блогеру зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

7 травня суд продовжив арешт кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY