detector.media
10.06.2019 20:27
На Одеському кінофестивалі за внесок у кіномистецтво нагородять Катрін Деньов
На Одеському кінофестивалі за внесок у кіномистецтво нагородять Катрін Деньов
Французька актриса, двічі володарка премії «Сезар» за найкращу жіночу роль Катрін Деньов стане спеціальною гостею 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю.

Актриса отримає почесну нагороду ОМКФ – «Золотого Дюка» за внесок у кіномистецтво. Окрім того, в межах фестивалю глядачам буде представлено мініретроспективу трьох найзнаковіших фільмів за участі Катрін Деньов.

Перший зліт в кар'єрі Катрін Деньов відбувся завдяки романтичному мюзиклу «Шербурзькі парасольки» (1964) Жака Демі. Стрічка отримала Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі 1964 року.

У фільмографії актриси також багато складних і незвичних ролей. Наприклад, у фільмі «Денна красуня» (1967) режисера Луїса Бунюеля вона взяла на себе роль заміжньої жінки, що віддалася мазохістським фантазіям, а в еротичному трилері «Голод» (1983) режисера Тоні Скотта - перевтілилася у вампіра.

Катрін Деньов двічі удостоєна премії «Сезар» за найкращу жіночу роль: у 1981 році за фільм «Останнє метро» (реж. Франсуа Трюффо), а у 1993 – за «Індокитай» (реж. Режис Варньє). Усього вона зіграла в біьш ніж 100 стрічках.

Під час Одеського міжнародного кінофестивалю Катрін Деньов також проведе майстер-клас.

Нагадаємо, 10-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12 до 20 липня. Раніше ДМ повідомляв, що на кінофестивалі вручать премію «Золотий Дюк» за внесок у кіномистецтво британському режисеру театру і кіно Майку Лі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY