detector.media
10.06.2019 19:01
Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає
Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає
Поліція вивчає записи з камер відеонагляду ринку «Барабашово», де 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Підозрюваних в рамках розслідування наразі немає.

Про це на брифінгу 10 червня розповів начальник Слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Чиж, пише «МедіаПорт».

За його словами, три кримінальних провадження, відкриті за фактом побиття телеоператора, об'єднали в одне.

«З перших днів розслідування були вилучені відеокамери, які знаходилися на місці події. Ми вже бачимо, як і хто штовхає потерпілого Макарюка Вадима Миколайовича. На даний час встановлено два нападники, які вчиняли активні дії стосовно журналіста. Ми аналізуємо відео, відео не в повній мірі захватило всю картинку, але ми аналізуємо, працюємо», - сказав Чиж.

За його словами, через стан здоров'я з потерпілим заборонено проводити будь-які слідчі дії.

«Ми робимо всі слідчі дії, які не пов’язані із потерпілим: збираємо відео, ряд експертиз, допитуємо свідків. Щойно до нас надійде інформація від лікаря, що з Вадимом Миколайовичем можна буде проводити слідчі дії, ми негайно проведемо з ним слідчі дії, покажемо ряд фото, відео, щоб, можливо, можна було б провести впізнання, визнати його потерпілими, ознайомити його з правами, після чого приймати рішення стосовно осіб, які вчинили напад», - сказав начальник Слідчого управління.

Також він не відповів, чи належали нападники до «Національного корпусу»: «Я не хочу давати акцент на даному напрямку».

«Начальник Головного управління Національної поліції і я особисто зробимо все, щоб в короткі строки винні особи були притягнуті до кримінальної відповідальності і їм була винесена підозра», - додав пан Чиж.

На його думку, поліція зробила «все максимально для охорони порядку».

Нагадаємо, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» в Харкові сталася сутичка між представниками підприємців і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Журналісти Харкова вимагають від правоохоронних органів забезпечити ефективне і професійне розслідування побиття оператора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY