detector.media
08.06.2019 19:44
У конкурсі журналістських розслідувань MezhyhiryaFest 2019 перемогла Леся Іванова
У конкурсі журналістських розслідувань MezhyhiryaFest 2019 перемогла Леся Іванова
На фестивалі MezhyhiryaFest 2019 8 червня оголосили переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань та спеціальних репортажів.

Переможицею цьогорічної Національної премії журналістських розслідувань та спеціальних репортажів стала Леся Іванова (програма «Наші гроші з Денисом Бігусом», Bihus.Info) за роботу «Друзі Президента крадуть на оборонці».

Спеціальну відзнаку журі отримала Анастасія Станко («Громадське») за роботу «Таємний ізолятор СБУ»

Леся Іванова

Усього на конкурс подалися 57 матеріалів, у фінал вийшли 4. Окрім Іванової та Станко, до фіналу потрапили Олександр Чорновалов («Радіо Свобода», розслідування «Великий Куш»: як з банку Януковича через банк Порошенка вивели майже два мільярди гривень») та Наталія Седлецька («Радіо Свобода», робота «П. дав добро»: як друг президента Кононенко заробляв на аферах в енергетиці»).

Настя Станко

Нагадаємо, фестиваль журналістів-розслідувачів MezhyhiryaFest 2019 триває з 7 по 9 червня. Він розпочався в Києві з нетворкінгу зі спікерами, а події ключових дат фестивалю - 8-9 червня - відбуваються в колишній резиденції Віктора Януковича «Межигір'я».

У 2018 році переможицею премії журналістських розслідувань стала Валерія Єгошина («Схеми») за роботу «Люксовий автопарк працівників управління захисту економіки СБУ».

Спеціальною відзнакою минулого року нагородили журналістів Анну Калаур, Володимира Торбіча та оператора Валерія Мартинюка («Четверта влада») за матеріал «Рівненський професор домагань». Зазначимо, що незадовго до фестивалю внаслідок ДТП оператор Мартинюк загинув

Фото Світлани Остапи

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY