detector.media
08.06.2019 15:25
У Харкові під час сутичок в ТЦ «Барабашово» побили оператора служби новин «Вісті»
У Харкові під час сутичок в ТЦ «Барабашово» побили оператора служби новин «Вісті»
7 червня на території торговельного центру «Барабашово» сталася сутичка між підприємцями і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Про важкий стан оператора повідомила у Facebook його колега Ганна Черненко.

«Наш Вадим Макарюк у лікарні, знімав на Барабашово черговий конфлікт. Залили очі газом, розбили обличчя, розтрощили камеру. [...] Вадик у важкому стані. Стався крововилив, але він у свідомості. Зараз в реанімації. Тільки що провідали. Лікарі прогнозів, як завжди в таких ситуаціях, не дають. Але він боєць, потиснув руку. Відновити, що сталося, не може. Картку забрали. Він вночі зміг сказати, що його наздоганяли кілька людей, збили з ніг і побили. Якщо ви знайшли відео або фото з вечора на Барабашова, надішліть мені. Я не уявляю, хто міг напасти на оператора, тим більше нашого Вадика, якого всі знають і люблять», - написала вона.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

«Встановлено, що невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору одного з харківських телеканалів та заволоділи його відеокамерою. Каретою швидкої невідкладної допомоги він був доставлений до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова. На даний час знаходиться у відділенні інтенсивної терапії. З місця події вилучені речові докази», - зазначають правоохоронці.

У поліції додали, що всього в результаті подій 7 червня на території ТЦ «Барабашово» по допомогу до медичних закладів звернулись 9 осіб.

Фото з Facebook-сторінки Вадима Макарюка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY