detector.media
07.06.2019 17:45
У Франції суд у справі про напад на редакцію Charlie Hebdo розпочнеться в 2020 році – ЗМІ
У Франції суд у справі про напад на редакцію Charlie Hebdo розпочнеться в 2020 році – ЗМІ
У Франції з 20 квітня по 3 липня 2020 року заплановані судові засідання в справі обвинувачених в причетності до терактів 2015 року в редакції журналу Charlie Hebdo і супермаркеті Hyper Cacher.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на джерела, передає «Європейська правда».

«14 підозрюваних повинні постати перед спеціальним судом присяжних. Їх звинувачують у наданні матеріально-технічної підтримки братам Куаші і Амеді Кулібалі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2015 році через карикатури на пророка Мухаммеда на редакцію Charlie Hebdo напали двоє чоловіків, озброєних автоматами. Через теракт загинули 12 осіб, 11 були поранені.

Напад здійснили брати Саїд і Шериф Куаші, які були вбиті 9 січня під час спецоперації поліції.

Зазначимо, що через кілька годин після теракту в редакції Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка в 10 кілометрах на північний захід від Парижа. 8 січня він застрелив співробітницю поліції і поранив співробітника дорожньої служби в місті Монруж на південь від Парижа. 9 січня Кулібалі, озброєний автоматичною зброєю, захопив магазин кошерних продуктів в Парижі.

Під час захоплення загинули 4 людини. Кулібалі взяв в заручники 15 осіб і вимагав не штурмувати будівлю в містечку Даммартен-ан-Гоель, де на той момент сховалися брати Куаші. Увечері спецпідрозділ штурмував супермаркет та застрелив терориста.

31 січня 2018 року в Франції взяли під варту чотирьох осіб, яких підозрюють в постачанні зброї для нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в 2015 році.

Фото: International Business Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY