detector.media
07.06.2019 10:20
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста заявив, що замовником був росіянин
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста заявив, що замовником був росіянин
У Словаччині Мірослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової, розповів, що замовником убивства був росіянин.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на словацьке видання Noviny.

Як повідомляється, Мірослав Марчек розповів, що інформацію про замовника-іноземця він дізнався від іншого підозрюваного у вбивстві Золтана Андруско. За даними телеканалу Joj, про це підозрюваний сказав 11 квітня в своїх показах слідчим.

«Золтан Андруско сказав, що це замовлення є для одного його знайомого, росіянина, який погано розмовляє словацькою. Він говорив, що пан є журналістом, та пише деякі речі, які йому не подобаються», – заявив підозрюваний під час дачі свідчень.

Крім того, зазначається, що ці свідчення Мірослава Марчека заплутують справу, адже обвинувачення в наказі убити журналіста висунуто наближеному до партії влади мільйонеру Маріану Корнеру.

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули винувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів.

12 квітня ЗМІ повідомили, що Мірослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової, визнав провину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY