detector.media
06.06.2019 21:33
Фільм «Генделик» відібрано до конкурсної програми кінофестивалю в Ізраїлі
Фільм «Генделик» відібрано до конкурсної програми кінофестивалю в Ізраїлі
Повнометражна стрічка є дебютною для режисера Тараса Дударя в художньому кіно. Її відібрали до основної конкурсної програми Near Nazareth Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно з посиланням на сайт фестивалю.

За сюжетом, сценарист Іван Герасимов через творчу кризу не здає вчасно сценарій фільму. Гонорар витрачений, і замовник – кримінальний авторитет – погрожує йому вбивством. Сценарист змушений тікати. Він потрапляє до різних загадкових місць і врешті опиняється в кафе «Перехрестя», яке перебуває поза часом і простором. У цьому кафе Іван зустрічає дивних та чудернацьких людей, які допомагають йому розібратися в собі та зрозуміти, що для того треба залишити тягар спогадів у минулому, аби мати майбутнє.

«Генделик» присвячений пам’яті автора Олександра Столярова, який пішов з життя незадовго до початку виробництва стрічки.

Продюсери стрічки - Дмитро Овечкін та Юрій Будяк (студія «Золоте Руно»).

У Держкіно нагадують, що проект стрічки «Генделик» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 5 млн 284 тис. 175 грн при загальній вартості виробництва фільму у 9 млн 375 грн. Щоправда, в 2017 році у Держкіно повідомляли, що проект отримав 5,47 млн грн держпідтримки - на той момент це була загальна вартість стрічки.

Про завершення виробництва фільму стало відомо в травні 2019 року. Реліз заплановано на осінь цього року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY