detector.media
06.06.2019 19:30
Оприлюднено відповідь Зеленського на петицію про його відставку
Оприлюднено відповідь Зеленського на петицію про його відставку
Петицію було створено 22 травня 2019 року, вона зібрала 60 тисяч 189 голосів, наразі збір підписів завершено.

Відповідь на електронну петицію № 22/053360-еп «За відставку Президента України Володимира Зеленського» розміщено 6 червня. У ній президент нагадав авторам та підписантам петиції про умови для дострокового припинення повноважень голови держави.

«Кожен свідомий і відповідальний громадянин знає, що Конституція України чітко визначає умови, за яких Президент країни має залишити свою посаду. Їхній перелік зазначений у статті 108 Основного Закону нашої з вами держави. Отже, "повноваження Президента України припиняються достроково у разі:

  1. відставки;
  2. неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я;
  3. усунення з поста в порядку імпічменту;
  4. смерті".

З об’єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду відповідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу», - йдеться у відповіді.

Зеленський зазначив, що не може «знехтувати волею 73% виборців», а також «в цілому непогано» почувається. При цьому президент закликав вимагати у народних депутатів проголосувати за поданий ним проект закону про імпічмент.

«Підтримка народними обранцями цього законопроекту [...] дасть змогу вам домагатися моєї відставки у законний, а головне - реальний спосіб», - додав він.

Нагадаємо, електронна петиція за відставку президента Володимира Зеленського була розміщена 22 травня. Електронні петиції, які набрали 25 тис. підписів, потрапляють на розгляд Адміністрацією президента, однак виконання їх не обов'язкове.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY