detector.media
06.06.2019 11:03
CNN подали до суду на ФБР, вимагають надати доступ до матеріалів розслідування про втручання Росії у вибори США
CNN подали до суду на ФБР, вимагають надати доступ до матеріалів розслідування про втручання Росії у вибори США
Телекомпанія CNN 4 червня подала до суду Вашингтона позов на Федеральне бюро розслідувань, щоб отримати доступ до матеріалів справи та інших документів, пов'язаних з допитами близько 500 свідків у рамках розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що CNN направляв до ФБР запит про надання цих документів, відповідно до Закону про свободу інформації, однак у відомстві на нього не відповіли.  

«CNN прагне виконати свою журналістську функцію і надати громадськості документи, що деталізують безпрецедентне розслідування спеціального прокурора щодо найвищих посадових осіб уряду США – президента і його працівників», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня Роберт Мюллер передав генпрокурору США Вільяму Барру копію свого конфіденційного звіту щодо російського розслідування. За два дні пан Барр опублікував лист, у якому йшлося, що розслідування не встановило, що між членами виборчої кампанії президента США Дональда Трампа і РФ була змова.

18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора. За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором, ані президент США, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Пан Мюллер також зазначив, що його відомство виявило «недостатньо доказів», щоб звинуватити кампанію Трампа в змові з Росією з метою зміни результатів виборів.

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти трьох громадян Росії і п’яти російських компаній, підозрюваних у причетності до «шкідливої кібердіяльності».

Фото: Bloomberg

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY