detector.media
03.06.2019 12:15
У Росії засудженого українського активіста Балуха перевели до тюремної лікарні
У Росії засудженого українського активіста Балуха перевели до тюремної лікарні
У Росії засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області (РФ), перевели до тюремної лікарні.

Про це повідомили в апараті уповноваженого з прав людини Тверської області, передає «Крим.Реалії».

«Ми зв'язувалися з Федеральною службою виконання покарань, він (Володимир Балух, – ДМ) переведений до обласної лікарні ФСВП, в місто Торжок», – повідомили в офісі уповноваженого.

Адвокатка активіста Ольга Дінзе зазначила, що в неї немає офіційного підтвердження цієї інформації.

«Я звернулася до т.в.о. начальника колонії з проханням дозволити відвідування Балуха лікарем із метою його первинного огляду і встановлення наявності або відсутності ознак того чи іншого захворювання з урахуванням його скарг на стан здоров'я. Якщо його переведуть до ЛПЗ (лікувально-профілактичний заклад – КР), то виключно з метою відмови в задоволенні мого прохання і створення видимості надання Балуху медичної допомоги. Оскільки відповідь на мою заяву до теперішнього часу не надійшла, я не можу прокоментувати ситуацію, що склалася на сьогоднішній день», – заявила вона.

Крім того, захисниця додала, що планує відвідати активіста наступного тижня та отримати більше інформації про його місцеперебування і стан.

Нагадаємо, 5 липня підконтрольний Росії суд Криму визнав Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тис. рублів.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY