detector.media
02.06.2019 16:41
Нові правила для отримання візи США: необхідно надати інформацію про акаунти в соцмережах
Нові правила для отримання візи США: необхідно надати інформацію про акаунти в соцмережах
Держдепартамент США запровадив нові правила отримання американської візи. Відтепер кандидати мають надати інформацію про свої номери телефонів за останні п`ять років та акаунти у соціальних мережах.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Заявник може вказати, що він не користується соцмережами, але якщо перевірка встановить, що він збрехав, то Держдеп обіцяє «серйозні наслідки». Посилення правил пояснюють необхідністю «виявляти терористів та інших небезпечних осіб», щоб не пускати їх в країну.

Надавати інформацію про свої акаунти доведеться робити всім, хто подає документи на туристичні, студентські або робочі візи. Виняток зроблений лише для дипломатів і членів офіційних делегацій.

Раніше надавати дані про акаунти у соцмережах вимагали тільки у випадках додаткової перевірки: наприклад, для тих заявників, які до США відвідували контрольовані терористами регіони.

В Американському союзі захисту громадянських свобод вже заявили, що «немає жодних доказів справедливості і ефективності моніторингу соціальних мереж». Правозахисники побоюються, що люди будуть змушені піддавати себе цензурі в інтернеті.

Адміністрацію попереднього президента США Барака Обами критикували за надто м’які перевірки при видачі американських віз, зазначає ВВС. Наприклад, уродженка Пакистану Ташфін Малік отримала візу, а в 2015 році стала співучасницею масового вбивства у Каліфорнії, жертвами тоді стали 14 людей.

Пізніше з’ясувалося, що Малік публікувала в соцмережах пости на підтримку терористів, але на це не звернули уваги.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США заборонив в'їзд в країну 16 громадянам Саудівської Аравії, яких вважають причетними до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY