detector.media
31.05.2019 15:15
Держкіно показало перший тізер історичної драми «Чорний ворон»
Держкіно показало перший тізер історичної драми «Чорний ворон»
Державне агентство України з питань кіно опублікувало перший тізер повнометражної історичної драмм «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного роману Василя Шкляра.

Про це 31 травня повідомляє Держкіно в Facebook.

«Історія стрічки охоплює одну з найдраматичніших сторінок історії нашої країни, показує приклад нескореності та мужньої боротьби за волю та незалежність рідної землі. Це один із найбільш очікуваних у прокаті фільмів цього року, і я радий, що вже зовсім скоро картина дістанеться до широких екранів», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

Як писав «Детектор медіа», 2 травня стало відомо, «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» завершив зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василя Шкляра. Прем’єра стрічки відбудеться вже в 2019 році.

Нагадаємо, про підписання угоди між каналом «1+1» і письменником Василем Шкляром про виробництво 4-серійної історичної драми «Залишенець. Чорний Ворон» за мотивами його однойменного роману повідомив у лютому 2016 року генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

19 грудня 2016 Держкіно уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» («1+1 медіа») контракт про надання кінопроекту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 млн 873,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 23 млн 746,9 тис. грн. Але тепер мова йшла не про 4-серійний проект, а про повнометражний фільм.

У 2017 стало відомо, що режисером картини стане Олег Туранський. У квітні 2018-го «1+1» повідомив про зміну виробника та режисера драми «Чорний ворон».

25 жовтня 2018 року стало відомом, що «ТЕТ Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» розпочав зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон». 

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY