detector.media
31.05.2019 14:25
В Адміністрації президента повідомили, що заяви Шефіра не збігаються із позицією Зеленського
В Адміністрації президента повідомили, що заяви Шефіра не збігаються із позицією Зеленського
У Адміністрації президента повідомили, що заяви співвласника студії «Квартал 95» Бориса Шефіра, які він зробив в інтерв’ю «Детектору медіа», є «його власною думкою», яка не збігається із позицією Президента України Володимира Зеленського.

Про пише BBC News Україна з посиланням на прес-службу АП.

«Він (пан Шефір, – ДМ) висловив виключно власну думку. Ця думка не збігається з позицією президента України Володимира Зеленського та Адміністрації президента», – йдеться в повідомленні.  

У прес-службі нагадали, що пан Шефір не є радником президента, посадовцем Адміністрації президента чи членом партії «Слуга народу».

«З часу вступу Володимира Зеленського на посаду Борис Шефір не спілкувався з главою держави», – додали в прес-службі президента.

Крім того, зазначається, що президент уже висловлював свою позицію щодо можливих переговорів з Росією – «вони не виключені, але їхній формат має бути погоджений із міжнародними партнерами України». У АП підкреслили, що пан Зеленський підтримує статус української мови як єдиної державної. На його думку, «держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань». У прес-службі також заявили, що ідею стосовно зменшення квот «це не є компетенцією президента».

Нагадаємо, співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір у інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що «закон про мову треба скасувати і схвалити нормальний закон». Також він вважає, що 90% квот на використання української мови на телебаченні «це багато». Окрім цього, він назвав Володимира Путіна «розумною людиною» та розраховує на відновлення співпраці з російським ринком.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент не дозволить скасувати закони про декомунізацію та мову, а також – відмінити квоти на використання української мови на телебаченні. Також на заяви співвласник студії «Квартал 95» відреагувала й низка інших народних депутатів та чиновників, серед яких: Олег Ляшко, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Микола Княжицький, Павло Розенко, В’ячеслав Кириленко, Володимир В’ятрович та інші. 

Фото: liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY