detector.media
30.05.2019 11:37
Марина Степанська зняла фільм «Знебарвлена» з конкурсу «Молодості» (ДОПОВНЕНО)
Марина Степанська зняла фільм «Знебарвлена» з конкурсу «Молодості» (ДОПОВНЕНО)
Короткометражну стрічку «Знебарвлена» не буде показано в Національному конкурсі 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Про це на своїй фейсбук-сторінці заявила режисерка фільму Марина Степанська.

Вона пояснила своє рішення некоректними умовами проекції стрічки на фестивалі.

«Сьогодні зранку під час технічного тесту виявилося, що копія фільму демонструється у форматі, відмінному від оригіналу (наданої нами dcp копії). 
На жаль, оскільки фільм експериментальний, формат демонстрації має значення. На технічному тесті не був присутній жоден представник фестивалю, ніхто з команди фестивалю не взяв на себе відповідальність за вирішення проблеми протягом тривалого часу, тому 
з поваги до глядачів і десятків людей, що працювали над фільмом, ми вирішили зняти фільм з конкурсу і не демонструвати його на фестивалі», – йдеться в дописі режисерки в соцмережі.

Згодом фестиваль «Молодість» на своїй фейсбук-сторінці опублікував коментар програмного директора Віктора Глоня, в якому він відкидає претензії Марини Степанської.

Так, у заяві йдеться, що режисерка знала про проблеми з форматом фільму заздалегідь і не надала необхідної нової версії стрічки. 


Нагадаємо, 48-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» проходить з 25 травня по 2 червня.

Сьогодні, 30 травня, стартує Національний конкурс, до якого ввійшли 24 короткометражні стрічки. 

Фото: Фейсбук-сторінка фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY