detector.media
29.05.2019 11:30
У Нью-Йорку пройшла виставка та аукціон картин Сущенка
У Нью-Йорку пройшла виставка та аукціон картин Сущенка
У Нью-Йорку в Українському інституті Америки відбувся захід «Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка», у рамках якого пройшла виставка та аукціон картин українського журналіста, засудженого в РФ до 12 років колонії за звинуваченнями в нібито шпигунстві.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Під час заходу також відбулася презентація з поясненням історії ув’язнення Романа Сущенка та абсурдності звинувачень проти нього.

На виставці були представлені 15 збільшених фотокопій малюнків журналіста. Після заходу відбувся «тихий аукціон», на якому охочі придбати одну з картин могли записати своє ім'я та ставку до спеціального листка відповідного назві картини. Стартовою ціною кожної копії організатори визначали 50 доларів. За підсумками аукціону, загалом було продано 12 картин на загальну вартість 1250 доларів США. Зібрані кошти будуть спрямовані родині пана Сущенка на покриття витрат на його підтримку в колонії, юридичний супровід, оплату зв’язку тощо.

Крім того, на захід завітали генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов та постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Захід був організований волонтерською організацією Razom for Ukraine та Українським інститутом Америки.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела.

У Брюсселі представники українських громад Бельгії та українські дипломати 3 травня, у Всесвітній день свободи преси, провели акцію на підтримку засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Фото: Гоша Тихий / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY