detector.media
27.05.2019 20:11
Стрічка «Дякую» здобула Гран-прі ArtTravel International Film Festival
Стрічка «Дякую» здобула Гран-прі ArtTravel International Film Festival
Короткометражна стрічка «Дякую» виборола перше місце у спеціальній премії road movie.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики України, на замовлення якого була створена стрічка.

Усього на конкурс було подано більше 1200 робіт з понад 100 країн світу.

Крім того, у рамках кінофестивалю відбувся позаконкурсний показ стрічки «Смачного», яка є продовженням «Дякую».

«Ми намагаємося об’єднувати країни через тонку лінію мистецтва. В "Дякую" - Україну з Японією через туризм, у "Смачного" - Україну з Францією через кухню. Там йдеться про те, як поєднання двох кухонь народжує шедеври», - розповіла радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк.

Презентація стрічки «Смачного» запланована на липень цього року. Стрічки «Дякую» і «Смачного» зняла компанія Best Friends Film на замовлення МІП.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року «Дякую» була відзначена спеціальною премією Special awards на кінофестивалі Zagreb Tourfilm Festival (Хорватія). Також стрічка посіла друге місце у номінації «Туристичний напрямок - Регіон» на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія).

«Дякую» також виграла у номінації «найкращий монтаж» на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія).

«Дякую» показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захопливими пейзажами та багатою історією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY