detector.media
25.05.2019 14:15
Відео, що спричинило відставку віце-канцлера Австрії, було зняте в рамках журналістського розслідування - ЗМІ
Відео, що спричинило відставку віце-канцлера Австрії, було зняте в рамках журналістського розслідування - ЗМІ
У ЗМІ оприлюднили відео, на якому тодішній глава правої партії FPÖ Хайнц-Крістіан Штрахе обговорює з «племінницею російського олігарха» на Ібіці варіанти медійної та фінансової підтримки партії в обмін на доступ до державних контрактів після приходу FPÖ до влади. Відео спричинило скандал, внаслідок якого Штрахе подав у відставку.

З'явилась інформація, що скандальне відео з австрійським політиком начебто було зняте в рамках журналістського розслідування. Про це пише УНН з посиланням на матеріал газети Kurier.

Газета зазначає, що її редакція отримала листа, в якому говорилося, що «відео з Ібіци є проектом, мотивованим громадянським суспільством, в якому використовувалися методи журналістського розслідування». Також лист містив інформацію про віденського адвоката, який відігравав значну роль в цьому розслідуванні, його ім’я не розголошується.

У листі також заперечується, пише газета, що зйомка відео була протиправною дією.

«Відносно відеозаписів варто відзначити, що використання прихованих камер в журналістських розслідуваннях для виявлення порушень захищене свободою слова», - цитує видання уривок з листа.

Мета журналістського розслідування щодо Штрахе не уточнюється.

Як відомо, після публікації розслідування Штрахе не став заперечувати самого факту бесіди. Однак в письмовій заяві сказав, що це була «приватна, неформальна зустріч в розслабленій атмосфері відпустки».

24 травня Штрахе передав в прокуратуру Відня заяву щодо трьох осіб, які можуть бути причетні до виробництва скандального відеозапису з його участю. Він вказав, що компрометуючий відеоматеріал був знятий незаконно з використанням засобів прихованої зйомки, і його публікація завдала йому шкоди.

Внаслідок скандалу в Австрії розпалася урядова коаліція. В країні оголошено про проведення дострокових парламентських виборів на початку вересня 2019 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY