detector.media
24.05.2019 17:40
Нацрада звернеться до парламенту з проханням обрати восьмого члена регулятора до виборів – Фещук
Нацрада звернеться до парламенту з проханням обрати восьмого члена регулятора до виборів – Фещук
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до Верховної Ради з проханням ще до парламентських виборів обрати восьмого члена регулятора для розблокування роботи Нацради.

Про це 24 травня повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук, передає «Укрінформ».

«Нацрада звернеться до парламенту сприяти роботі регулятора і з проханням обрати восьмого члена, оскільки ми знаємо, що відповідний парламентський Комітет уже провів конкурс, і фактично можна уже обирати восьмого члена за деякий час», – заявила вона.

За її словами, члени Нацради проситимуть парламент обрати восьмого члена ще до виборів.

Зазначається, що відповідно до законодавства, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має складатися з восьми осіб, з них чотири члени призначаються Радою і чотири – президентом.

Зараз до складу Нацради входить сім членів, а для прийняття регулятором рішень кворум на засіданнях має складатися з шести осіб.

Як писав «Детектор медіа», Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважає звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим.

21 травня засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розпочалося. Через відсутність двох членів регулятора на засіданні не було кворуму.

22 травня п'ять членів Нацради запропонували провести засідання 28 травня Відповідне звернення підписали Сергій Костинський, Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль, Уляна Фещук та Володимир Горковенко. Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, заявила, що не має правових підстав, щоб скликати засідання регулятора 28 травня.

24 травня Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також – про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради. Крім того, новообраний президент звільнив пана Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформатизації.

Фото: сайт Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY