detector.media
24.05.2019 15:31
Горковенко оскаржить указ Зеленського, який скасовує його призначення членом Нацради
Горковенко оскаржить указ Зеленського, який скасовує його призначення членом Нацради
Володимир Горковенко повідомив, що оскаржить указ Президента Володимира Зеленського, який скасовує його призначення на посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Звичайно оскаржуватиму. Бо це нічим не передбачене (таке скасування попереднього Указу, – ДМ). Таким чином можна і Конституцію скасувати. Є чіткий перелік, виписаний в законодавстві, коли можна скасувати: це або власна заява, або смерть. Виходить, що я помер», – наголосив  Володимир Горковенко.

Він розповів, що спокійно ставиться до цього рішення і «був до нього готовий, оскільки напередодні отримував листи і дзвінки з погрозами».

«Напередодні отримував багато повідомлень різного характеру. Останнім часом було також кілька дзвінків з невідомих номерів з вимогою написати заяву на звільнення, "інакше ми тебе розберемо на запчастини". Очевидно, "розбирати на запчастини" означає ось так. Але в нас правова держава і суди ніхто не скасовував», – додав пан Горковенко.

Крім того, він пояснив, що скасування новообраним президентом указу про звільнення з Нацради Юрія Артеменка – «це не повернення на посаду». Заступник голови Нацради Уляна Фещук також уточнила, що пан Артеменко не може прийти на роботу, оскільки «його на посаді не поновили».

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також – про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради. Крім того, новообраний президент звільнив пана Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформатизації.
Як писав «Детектор медіа», Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважає звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим.

21 травня засідання Нацради не відбулося через відсутність кворуму: двоє членів Нацради із семи були відсутніми (Олег Черниш у відпустці, Валентина Коваля не було на місці). Ольга Герасим’юк повідомила, що звернулася за роз’ясненнями до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

23 травня на круглому столі в Національній спілці журналістів України Ольга Герасим’юк, відповідаючи на запитання голови НСЖУ Сергія Томіленка, підтвердила, що не відкриватиме засідань Нацради, доки не отримає роз’яснення парламентського комітету або ж не буде якихось рішень президента України щодо Нацради.

П'ятеро членів Нацради пропонували провести засідання 28 травня, Ольга Герасим’юк вважала, що не має правових підстав скликати засідання 28 травня.

24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Фото: Facebook Володимира Горковенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY