detector.media
24.05.2019 10:35
Представник України в ООН надіслав голові Ради безпеки лист щодо закону про українську мову
Представник України в ООН надіслав голові Ради безпеки лист щодо закону про українську мову
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко надіслав голові Ради безпеки лист щодо закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це 22 травня повідомила в Twitter українська місія в ООН.

«Єльченко надіслав голові Ради безпеки лист щодо закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" та аргументацію про те, чому цей закон не відноситься до порядку денного Радбезу ООН», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лист буде опублікований в ООН як офіційний документ Ради безпеки.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав цей закон. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 20 травня відмовилася розглядати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на засіданні, яке ініціювала Російська Федерація.

22 травня стало відоммо, що Венеціанська комісія отримала звернення з проханням проаналізувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Фото: українська місія в ООН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY