detector.media
23.05.2019 17:39
Ольга Герасим’юк вважає, що не має правових підстав скликати засідання Нацради 28 травня
Ольга Герасим’юк вважає, що не має правових підстав скликати засідання Нацради 28 травня
Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, заявляє, що не має правових підстав, щоб скликати засідання регулятора 28 травня.

Про це вона написала у листі, його текст оприлюднений на сайті Нацради.

 У своїй відповіді пані  Герасим’юк йдеться про те, що вона отримала листа від чотирьох членів Нацради з проханням провести засідання 28 травня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 22 травня п'ять членів Нацради запропонували провести засідання 28 травня Відповідне звернення підписали Сергій Костинський, Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль, Уляна Фещук та Володимир Горковенко.

На думку пані Герасим’юк, цей лист  не відповідає положенням закону «Про Нацраду» та регламенту регулятора, тому що він має бути адресований голові Національної ради. «Крім того, при складанні та погодженні порядку денного необхідно дотримуватись процедури і строків, що визначені законодавством України», - йдеться у відповіді першої заступниці.

 Також, на її думку,  досі неврегульоване питання дострокового припинення повноважень Юрія Артеменка.

«Цим листом повідомляю, що у мене як особи, що виконує обов’язки голови Національної ради, відсутні правові підстави для задоволення прохання, викладеного у листі, та скликання засідання Національної ради на 28 травня 2019 об 11 годині», - йдеться у її листі.

Нагадаємо, 21 травня засідання Нацради не розпочалось. На початку засідання перша заступниця голови Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, повідомила, що засідання не відбудеться, тому що відсутні два члени Нацради і, відповідно, відсутній кворум.

Також Ольга Герасим’юк наполягала на тому, що для відкриття засідання потрібно належним чином оформити звільнення голови Нацради Юрія Артеменка, і з цього приводу вона звернулась до парламенту.

Через неналежне, на її думку, оформлення звільнення Юрія Артеменка пані Герасим’юк не стала відкривати також чергове засідання Нацради 10 травня.

 

 Фото взяте з glavcom.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY