detector.media
23.05.2019 12:15
Журнал The New Times подав позов до ЄСПЛ через штраф в понад 22 млн рублів
Журнал The New Times подав позов до ЄСПЛ через штраф в понад 22 млн рублів
Журнал The New Times подав позов до Європейського суду з прав людини через відхилення Верховним судом скарги на штраф в 22,2 млн рублів і стягнення 30 тисяч рублів з головного редактора Євгенії Альбац.

Про це повідомив адвокат Вадим Прохоров, передає портал «МБХ медіа».

За його словами, Верховний суд розглядав скаргу на штраф три місяці, хоча «зазвичай в таких випадках одного місяця досить».

«Зрозуміло, що ніхто не прийняв рішення про повернення 22 мільйонів з бюджету. Тому вони наплювали на власну постанову пленуму. Поваги до цього органу це не додає», – заявив адвокат.

Нагадаємо, 26 жовтня 2018 року московський мировий суддя призначив журналу The New Times і його головному редактору Євгенії Альбац штраф в 22 млн рублів за статтею про ненадання або несвоєчасне надання редакцією засобу масової інформації, мовником або видавцем інформації про отримання грошових коштів. У таку суму оцінюється обсяг фінансування журналу з весни 2017 року по зиму 2018.

У кінці січня журнал виплатив штраф.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що призначений штраф сприяє погіршенню ситуації зі свободою преси в Росії.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY