detector.media
22.05.2019 18:32
«Енциклопедичне видавництво» отримало грант на оцифрування редакційного архіву «Історії українського мистецтва»
«Енциклопедичне видавництво» отримало грант на оцифрування редакційного архіву «Історії українського мистецтва»
Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» отримала підтримку на оцифрування редакційного архіву «Історії українського мистецтва» за редакції Миколи Бажана (1966-1970).

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Так, грант отримано за результатами конкурсного відбору проектів Українського культурного фонду в рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» (сектор культури і мистецтв – культурна спадщина).

«Актуальність проекту зумовлено тим, що він дозволить уперше в історії створення цифрових архівів в Україні викласти у вільний доступ повний комплекс редакційних матеріалів, пов’язаних із історією масштабного наукового видавничого проекту», - зазначає директор ДНУ «Енциклопедичне видавництво», доктор історичних наук Алла Киридон.

Зазначається, що доступ до цих документів буде корисним для фахівців низки галузей: мистецтвознавства, історії науки, історії цензури, історії видавничої справи, а також дослідників біографій авторів і редакторів «Історії українського мистецтва» - Миколи Бажана, Федора Шевченка, Василя Касіяна, Івана Врони та ін. Дотепер ці матеріали були недоступними.

Раніше книжкова палата відзвітувала про оцифрування понад 150 тис. сторінок українських газет 1917-1925 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY