detector.media
22.05.2019 15:09
Канал «Україна» покаже документальний фільм «Крим.Реалії» про Балуха
Канал «Україна» покаже документальний фільм «Крим.Реалії» про Балуха
23 травня о 00:00 на каналі «Україна» відбудеться телевізійна прем’єра документальної стрічки «Балух» виробництва «Крим.Реалії» («Радіо Свобода»).

Про це повідомляє прес-служба каналу «Україна».

Головний герой фільму Володимир Балух – корінний кримчанин, український громадський активіст, фермер. У 2014 році, після анексії Криму Росією, відмовився від російського громадянства. Ще взимку 2013 року він вивісив прапор України на своєму будинку.

Підконтрольний Росії суд у Криму засудив його до 5 років позбавлення волі – за двома кримінальними справами: за бійку і зберігання боєприпасів. У вироку суддя зачитала, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до чинної системи». На знак протесту Балух голодував понад 200 днів. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

Для зйомок команда телепроекту «Крим. Реалії» («Радіо Свобода») спеціально відправилася до Криму (де проживав Балух) і, незважаючи на утиски та погрози з боку тамтешньої влади, показала життєву історію активіста: яким він був сином, чоловіком, батьком, що про нього знають і як відгукуються односельчани.

У фільмі є кадри, які раніше ніде не публікувалися, а також ексклюзивні інтерв'ю, які герої дали вперше. 

Нагадаємо, прем'єра стрічки «Балух» відбулася 27 березня в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Києві.

Показ фільму на каналі «Україна» відбудеться в межах співпраці мовника з «Радіо Свобода». Також стрічку оприлюднять на ютуб-каналах «Радіо Свобода» і «Крим. Реалії».

Фото: прес-служба каналу «Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY