detector.media
22.05.2019 12:20
Названо лауреата Букерівської премії-2019
Названо лауреата Букерівської премії-2019
Письменниця з Оману Джоха Альхартхі стала лауреаткою Міжнародної Букерівської премії 2019 року. Вона отримала відзнаку за книгу «Небесні тіла».

Про це повідомляється на сайті премії.

Переможців оголосили на церемонії в Лондоні. За даними «Радіо Свобода», грошову винагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів поділили між письменницею і перекладачкою Мерилін Бут. Кожен автор і перекладач також отримав ще 1000 фунтів стерлінгів за те, що ввійшов у шорт-ліст.

Джоха Альхартхі – перша письменниця з Оману, твори якої перекладені англійською мовою. Вона також стала першим автором із країн Перської затоки, який отримала премію.

Мерилін Бут – американський академік і перекладачка, яка переклала багато творів художньої літератури з арабської мови.

Книга «Небесні тіла» розповідає про сімейні зв'язки та історію в доповіді трьох оманських сестер. Події книги розгортаються в Омані, який повільно перевизначається після колоніальної ери, на перехресті свого складного сьогодення. 

Нагадаємо, у квітня українське журі Літературної премії Європейського Союзу оголосило короткий список номінантів на здобуття премії від України, до якого ввійшли письменники Вікторія Амеліна, Маркіян Камиш та Гаська Шиян. Відповідне рішення було схвалене Консорціумом Премії в Брюсселі.

Фото: Тhemanbookerprize

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY