detector.media
21.05.2019 12:44
Сергій Костинський пропонує Нацраді провести два конкурси на радіомовлення
Сергій Костинський пропонує Нацраді провести два конкурси на радіомовлення
Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський пропонує включити до порядку денного регулятора два конкурси з розбудови українського радіомовлення.

Про це він заявив перед засіданням Нацради, яке не розпочалось через відсутність кворуму.

Перший конкурс стосується музично-розважального формату. «У подальшому ми маємо розвивати суспільне мовлення», - сказав пан Костинський. А другий – місцевого мовлення.

«Також у нас готуються проекти рішень про нові дозволи на тимчасове мовлення. Також у нас завершився прийом документів, і ми плануємо виносити на обговорення проекти рішення про підбиття підсумків конкурсу з розвитку радіомовлення у Харківській та Закарпатській областях», - додав він.

Нагадаємо, раніше член Нацради Олег Черниш неодноразово пропонував провести конкурси на радіочастоти для форматів, у яких мовлять суспільні радіо «Промінь» і «Культура». Але більшість членів Нацради його не підтримали і не захотіли оголошувати такі конкурси.

21 травня Нацрада не змогла розпочати засідання через відсутність кворуму. А також через те, що заступниця голови Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, вважає що  для відкриття засідання потрібно належним чином оформити звільнення Юрія Артеменка, і з цього приводу вона звернулась  до парламенту.

Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважає звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY