detector.media
21.05.2019 11:56
Телекомпанія Al Jazeera відсторонила від роботи двох журналістів через відео про Голокост
Телекомпанія Al Jazeera відсторонила від роботи двох журналістів через відео про Голокост
Міжнародна телекомпанія Al-Jazeera тимчасово усунила від роботи двох журналістів через відео про Голокост, у якому євреїв звинувачували в нібито «перебільшенні масштабів» цієї трагедії завдяки можливому контролю над ЗМІ та іншими установами.

Про це 20 травня повідомляє The Guardian.

Зазначається, що відео з назвою «Газові камери убили мільйони євреїв... Так розповідає історія. Наскільки правдивим є Голокост і як з нього виграли сіоністи?» опублікував онлайн-канал новин катарського мовника AJ + (який створює відео-пояснювачі, призначені для передачі в соціальних мережах) .

Згідно з повідомленням, у ролику йшлося, що «разом з іншими, євреї зіткнулися з політикою систематичних переслідувань», але нібито через доступ єврейської громади до «фінансових ресурсів [та] медіа-інститутів», вони змогли «привернути особливу увагу» до страждань євреїв.

У Al-Jazeera повідомили, що відео та супутні повідомлення були швидко видалені з усіх сторінок AJ+ і облікових записів у соціальних мережах, «оскільки це суперечить редакційним стандартам мережі».

Нагадаємо, в Instagram запустили акаунт, що через сторіс розповідає про життя 13-річної Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі 1944 року. Творці акаунту вирішили уявити, як могли б виглядати хроніки Голокосту в соцмережах.

Фото: The Guardian

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY