detector.media
21.05.2019 10:28
Рада безпеки ООН відмовилася розглядати український закон про мову
Рада безпеки ООН відмовилася розглядати український закон про мову
Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 20 травня відмовилася розглядати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на засіданні, яке ініціювала Російська Федерація.

Про це повідомляє «Громадське».

Члени Ради безпеки ООН не включили українське питання до порядку денного. Зазначається, що  проти проведення засідання проголосували шість країн-членів, за – п’ять представників, четверо – утрималися.

Крім того, перед початком засідання представники Франції, Німеччини, США, Бельгії, Польщі заявили, що ініційоване РФ питання є «спробою тиску на Україну».

Віце-голова Комітету ООН з питань інформації та прес-секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко припустив, що розгляд українського закону про мову буде ініційований знову.

«Засідання не відбулося, але ймовірність того, що про нього попросять знову, залишається. На жаль, виклики не зникають. Закон про мову важливий, так само як і важлива продумана стратегія його імплементації. Ілюзій немає. У Москві використовуватимуть будь-яку нагоду для того, щоб диктувати свої умови», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як писав «Детектор медіа», Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй 20 травня проведе засідання щодо закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яке ініціювала Російська Федерація.
Раніше, 18 травня, делегація Російської Федерації звернулась до голови Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй з проханням скликати засідання через закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Фото: Олег Ніколенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY