detector.media
19.05.2019 14:44
Оглядачі про серіал «Чорнобиль»: «Гра престолів» на його тлі виглядає комедією
Оглядачі про серіал «Чорнобиль»: «Гра престолів» на його тлі виглядає комедією
Американський кабельний канал HBO у травні презентував міні-телесеріал «Чорнобиль», заснований на реальних подіях. На сайті IMDB глядачі оцінили першу серію у 9,4 балів з 10, другу - у 9,7 балів.

Про це пише «Голос Америки».

Серіал «Чорнобиль» складається з п'яти епізодів, які виходять на екрани раз на тиждень. На відомому сайті з рейтингами фільмів Rotten Tomatoes серіал позитивно сприйняли 95% критиків і 98% глядачів.

«П'ятисерійна стрічка - це телевізійна подія, яку неможливо пропустити, але вона мучатиме вас, це історія жахів під виглядом історичної документальної драми. Кожна секунда пронизана нудотним переживанням. Знання того, як закінчується ця історія, жодним чином не применшує жаху від споглядання на те, як розгортались події у реальному часі», - пише американська оглядачка Прома Хосла для Mashable.

«На тлі нового серіалу HBO "Чорнобиль" - "Гра престолів" має вигляд комедії», - пише британський оглядач Адріан Генніган для ізраїльського видання Haaretz.

Автор сценарію Крейг Мейзин має українське коріння. За його словами, це допомогло йому відчути глибину трагедії.

«Я хочу, щоб кожен, хто побачить цей фільм, дійсно подумав про те, як функціонує світ. І щоб глядач запитував себе, чого вартує те, щоб просто пливсти за течією і ігнорувати речі, які можуть бути незручними або про які ви не хочете думати. Ось про це "Чорнобиль"», - зазначив Мейзин.

Нагадаємо, що сценарій серіалу базується на реальних подіях та людських історіях впродовж двох років після аварії. Знімали «Чорнобиль» у Литві та Україні, зокрема у Прип’яті та в Києві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY