detector.media
18.05.2019 15:30
РФ просить скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову - речник представництва України
РФ просить скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову - речник представництва України
Делегація Російської Федерації звернулась до голови Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй з проханням скликати засідання через закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це 17 травня повідомив у Facebook віце-голова Комітету ООН з питань інформації та речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

«Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Засідання може відбутися наступного понеділка», - написав він.

Олег Ніколенко назвав це звернення абсурдним та таким, що не немає сенсу коментувати.

«Функціонування української мови в Україні ніяким чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. Цей закон – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати», - зазначив речник українського представництва в ООН.

Він також додав, шо рішення про дату і час проведення засідання має схвалити голова Ради Безпеки ООН, у травні це – Індонезія.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Детальніше про те, які вимоги щодо медіа увійшли до остаточної версії мовного закону, - в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY