detector.media
17.05.2019 19:35
До суду у справі нацгвардійця Марківа як доказ надіслали фейкового листа - Аваков
До суду у справі нацгвардійця Марківа як доказ надіслали фейкового листа - Аваков
Нацгвардійця Віталія Марківа в Італії судять за звинуваченням у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера 24 травня 2014 року.

Про фейковий лист заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба МВС України.

«До суду надано фейковий лист з російського пропагандистського ресурсу нібито Національної гвардії України. Ви ще не звикли до цього, вам треба зрозуміти, що це звична справа у нашій гібридній війні. Це не жарти – це війна», - сказав він.

Як повідомляє «TheБабель», йдеться про лист, який свідок-карабінер на запит італійського прокурора продемонстрував у суді в січні.

Як повідомляла «Радіо Свобода», це нібито офіційний документ-довідка керівництву Нацгвардії України, в якому йдеться про дев’ятьох солдатів-свідків сторони захисту Марківа. Зокрема, у довідці начебто вказано, що солдати були зобов’язані підтримати версію захисту. На думку прокурора, поява такої довідки робить свідчення перелічених осіб заздалегідь неправдивими. Цей лист-довідку карабінери знайшли на російському пропагандистському інтернет-ресурсі «Русская весна».

Голова МВС України Арсен Аваков 17 травня прибув до італійського міста Павія, де проходить чергове судове засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачують у смерті італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі в 2014 році.

На судовому засіданні буде допитано свідків захисту: в.о. командувача Національної гвардії генерал-лейтенанта Миколу Балана і чотирьох гвардійців — співслужбовців Марківа.

Нагадаємо, 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська у Донецькій області внаслідок мінометного обстрілу італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі та його російський перекладач Андрій Миронов загинули, французький фотожурналіст Вільям Роглон отримав поранення.

Поліція Італії у 2017 році затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента.

Сім'я вбитого на Донбасі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі вимагає від України €500 тис. компенсації. 

18 січня 2019 підсудному Марківу вперше надали слово у справі про вбивство італійського фоторепортера.

15 березня у суді присяжних міста Павії відбувся перехресний допит підсудного Віталія Марківа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY