detector.media
16.05.2019 20:34
Уряд змінив порядок вилучення з обігу книг держави-агресора - Держкомтелерадіо
Уряд змінив порядок вилучення з обігу книг держави-агресора - Держкомтелерадіо
Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відтепер уповноважені посадові особи Держкомтелерадіо можуть вилучати видавничу продукцію з обігу за місцем її фактичного виявлення, а не лише за місцем розташування господарських об’єктів розповсюджувачів такої продукції.

«Також у новій редакції Порядку видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу зазначено, що у день прийняття рішення про видачу (відмову у видачі) дозволу відповідний запис вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та до єдиного державного інформаційного веб-порталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі"», - йдеться у повідомленні відомства.

Крім того, відтепер у заяві про видачу дозволу імпортери мають вказувати міжнародний стандартний номер книги (ISBN) та код товару згідно з УКТЗЕД.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо за I квартал 2019 року не дозволив ввезти 420 тис. примірників антиукраїнських книжок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY