detector.media
16.05.2019 11:41
Суд відхилив апеляції СБУ та Держкіно щодо заборони серіалу «Свати»
Суд відхилив апеляції СБУ та Держкіно щодо заборони серіалу «Свати»
Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційні скарги Служби безпеки України та Державного агентства з питань кіно на рішення суду про зняття заборони із серіалу «Свати» та скасування заборони на в’їзд в Україну російському актору Федору Добронравову.

Про це повідомляється на сайті суду.

«Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційні скарги залишені без задоволення, а рішення суду нижчої інстанції — без змін», – йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби телеканалу «1+1», відповідне рішення суд ухвалив 15 травня.

«Уже незабаром комедійний серіал "Свати" повернеться на телеекрани. Дату ефіру буде повідомлено окремо», – додали в «1+1».

Нагадаємо, 28 листопада 2017 року Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» – Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада 2017 року Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

Наприкінці 2017 року ТРК «Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Федора Добронравова до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

ТОВ «Кіноквартал» також оскаржило в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідачами виступають Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

17 січня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал» і зупинити дію наказу Державного агентства з питань кіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в’їзд актору «Сватів» Федору Добронравову та визнав протиправною заборону серіалу.

Фото: прес-служба телеканалу «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY