detector.media
14.05.2019 13:05
Регламентний комітет розглянув постанови про скасування голосування за закон про мову
Регламентний комітет розглянув постанови про скасування голосування за закон про мову
Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту 14 травня розглянув на засіданні чотири постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення законопроекту «Про функціонування української мови як державної». Комітет рекомендував народним депутатам шляхом голосування визначити прийняти чи відхилити ці постанови.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

«Рішення рекомендувати Верховній Раді визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення постанов», – йдеться в повідомленні.

Регламентний комітет проголосував за те, щоб направив проекти цих постанов ВР.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Однак у якій редакції він прийнятий наразі не відомо.

Станом на 26 квітня у Верховній Раді зареєстрували чотири проекти постанов про скасування рішення парламенту про прийняття закону про українську мову. Підписання закону заблоковане до моменту розгляду цих проектів постанов. Спікер Андрій Парубій обіцяв їх розглянути «невідкладно».

11 травня Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Фото: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY